Alihankkija Oy

perheyritys_alihankkijaoy
suomenvahvimmat_alihankkijaoy

[aioseo_breadcrumbs]


Alihankkija Oy – Tiemme Logistiikkaan

Alun perin metallialalla toiminut Alihankkija Oy on perustettu vuonna 1969, jolloin Saabien kokoonpano alkoi Suomessa. Yrityksen tuotantolinjalta Huittisissa valmistui muun muassa tuohon aikaan vielä metallisia polttoainetankkeja. Valmiit tankit toimitettiin Rutavan meijeriltä Uuteenkaupunkiin suoraan tehtaalle pakettiautolla. Yhteen kuormaan mahtui 80 tankkia.

Vuonna 1989 yrityksemme toimiala muuttui logistiikkaan nykyisen toimitusjohtaja Jorma Barckin ostaessa yhtion osakkeet apeltaan. Pienimuotoinen kuljetustoiminta alkoi yhdellä jakoautolla ja laajeni vähitellen useampaan ajoneuvoon, sekä terminaalitoimintaan vuodesta 1999 lähtien.

1969

Alihankkija Oy perustetaan, kun Saabien kokoonpano alkoi Uudenkaupungin tehtaalla. Alihankkija Oy solmi sopimuksen Huittisten Jokilevon hallista, jossa aloitettiin polttoainetankkien tuotanto. Tuolloin hallin vuokrahintaan vaikutti työllistettävien henkilöiden määrä.

1989

Yrityksen perustajan jäädessä pois työelämästä, Alihankkija Oy:n koneet ja toiminta myytiin ulkopuolisille. Yrityksen osakekannan osti toimitusjohtajan vävy ja nykyinen toimitusjohtaja Jorma Barck.

Siirtyminen logistiikkaan oli luonnollinen suunta. Uuden toimitusjohtajan pitkä kokemus hyötyajoneuvoista ja tavaraliikenteestä alkoi vuonna 1970 Jorman ollessa alle täysi-ikäinen. Vuonna 1989 yrityksen omistajavaihdoksen aikaan Jorma toimi ajojärjestelytehtävissä ulkopuolisella ja pyöritti Alihankkija Oy:n kuljetuspalveluita kahdella pakettiautolla.

1999

Toimitusjohtaja päätti lopettaa uransa ulkopuolisella työnantajalla ja siirtyä täysipainoisesti yrittäjäksi. Alihankkija Oy solmi sopimuksen tuolloin Cargo Expressin kanssa terminaalipalveluista. Myös yrityksen kuljetusliikenne kasvoi tasaiseen tahtiin.

2021

Alihankkija Oy on kasvattanut toimintaansa niin kuljetuspalveluiden kuin varastointi- ja logistiikkaratkaisujen osalta. Kuljetustoiminta on laajentunut kappaletavaraliikenteestä elintarvikekuljetuksiin, sekä vaihtolava- ja maansiirtokuljetuksiin. Kalustomme kattaa yli 40 ajoneuvoa pakettiautoista yhdistelmäajoneuvoihin.

Terminaali- ja kuljetuspalveluidemme osalta yhteistyö kansainvälisesti johtavan logistiikkayhtiön DB Schenkerin kanssa on jatkunut jo yli 20 vuotta.

Varastointipalvelumme Vantaalla ja Lohjalla mahdollistavat uusien yhä kokonaisvaltaisempien logistiikkaratkaisujen tuottamisen niin pienille kuin suurille yrityksille. Yrityksemme kasvaessa olemme säilyttäneet asiakaslähtöisen ja joustavan toimintatavan. Kasvumme perustuu laatuun ja pitkäjänteiseen työhön.

 

Katso myös